smartphoto group neemt Webprint over

PERSBERICHT – Gereglementeerde informatie – Wetteren, 29 april 2016 – 12.00 uur  –  Smartphoto group neemt Webprint over
De foto e-commerce group uit Wetteren doet acquisitie in Nederland

Smartphoto group NV, één van de leidende Europese spelers in foto e-commerce, is vandaag tot een definitieve overeenkomst gekomen met betrekking tot de overname van Webprint International BV van investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede.

Webprint, gevestigd in Oldenzaal, Nederland, is één van de marktleiders in Nederland van persoonlijke fotoproducten, zoals fotoboeken, kaarten, wanddecoratie, fotocadeaus en losse foto’s, die o.a. aangeboden worden via de website www.webprint.nl.

Het bedrijf is één van de pioniers van fotoafdrukken via het internet en kent een grote merkbekendheid in Nederland. Webprint had in 2015 een omzet van ongeveer € 12 miljoen.

Smartphoto krijgt hierdoor een sterke commerciële positie in Nederland en met een gecombineerde omzet van meer dan € 46 miljoen toont smartphoto zijn Europese ambitie.

Door deze overname wordt de kennis van de consumentenmarkt, de klantgerichtheid en de merkbekendheid van Webprint gecombineerd met de kennis van smartphoto op het gebied van technologie, marketing en productie van persoonlijke fotoproducten.

“Het doet ons enorm genoegen het team van Webprint te mogen verwelkomen zodat we onze talenten en sterke punten kunnen combineren ten behoeve van onze klanten in heel Europa. Webprint brengt een sterk en herkenbaar merk met een bedrijfscultuur die net zoals bij ons  gericht is op klantentevredenheid,” aldus Stef De corte, CEO smartphoto group.

Frank van Run, CEO van Webprint voegt daaraan toe: “We zijn erg trots onderdeel te worden van één van de grootste en leidende bedrijven voor fotoproducten in Europa. Door deze combinatie kunnen wij ons aanbod en services naar onze klanten in Nederland en daarbuiten nog verder verbeteren.”

De transactie werd op 29 april 2016 afgerond en getekend. Zowel het management als alle medewerkers van Webprint zullen onderdeel gaan uitmaken van smartphoto group, maar zij blijven onder het merk Webprint opereren.

Smartphoto group verwerft 100% aandelen van Webprint International BV, voor een prijs van € 4,67 miljoen waarvan € 1,67 miljoen in cash en € 3,0 miljoen in aandelen smartphoto group, waarvan 400.000 eigen aandelen en 3,6 miljoen nieuw uit te geven aandelen.

De investeringsmaatschappij Infestos uit Enschede wordt zo aandeelhouder van smartphoto group NV met 9,95%.

De uitgifte van de nieuwe aandelen gaat onder voorbehoud van goedkeuring door een Bijzondere Algemene Vergadering waarvoor binnenkort een oproeping verschijnt. Indien deze uitgifte van nieuwe aandelen niet wordt goedgekeurd, zal de verkoopprijs volledig in cash worden betaald.

Voor het volledige persbericht. Klik hier.