Kernactiviteiten

De wereld van smartphoto

Onze missie bij smartphoto is nog steeds het helpen van sociaal actieve jonge mama’s en families om betaalbare gepersonaliseerde producten van hoge kwaliteit te creëren te geven en te delen, via slimme en eenvoudige websites.

We willen dat iedereen steeds weer plezier kan beleven aan zijn familiefoto’s. Onze missie is dan ook pas geslaagd als het jou lukt om je foto’s om te toveren tot unieke persoonlijke producten zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen. Inspireren is dus heel belangrijk voor ons, omdat we weten hoe druk iedereen het heeft, en hoe weinig tijd er overblijft om gepersonaliseerde producten te maken.

Daarom is ons motto ‘smart.simple.smile’, en gaan we elke dag op zoek naar betere oplossingen zodat je op andere en leuke manieren van je foto’s kan genieten, of van je favoriete producten die je met een toffe tekst of quote persoonlijk hebt gemaakt.n steeds weer plezier kan beleven aan zijn familiefoto’s. Onze missie is dan ook pas geslaagd als het jou lukt om je foto’s om te toveren tot unieke persoonlijke producten zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen. Inspireren is dus heel belangrijk voor ons, omdat we weten hoe druk iedereen het heeft, en hoe weinig tijd er overblijft om gepersonaliseerde producten te maken.

Daarom is ons motto ‘smart.simple.smile’, en gaan we elke dag op zoek naar betere oplossingen zodat je op andere en leuke manieren van je foto’s kan genieten, of van je favoriete producten die je met een toffe tekst of quote persoonlijk hebt gemaakt.

smart.simple.smile
Elke dag opnieuw proberen we slimme manieren te vinden om je te helpen het maximum te halen uit die speciale momenten in het leven, gaande van geboorte, verjaardag, communie- of lentefeest, huwelijk, moederdag, vaderdag, tot eender welk feest voor eender welke gelegenheid.

Onze producten moeten van hoge en betrouwbare kwaliteit zijn, maar moeten ook betaalbaar blijven en vooral ook oplossingen bieden voor de dagelijkse noden.

In de zomer van 2022 behaalde smartphoto opnieuw het label ‘Beste van de Test’ op de fotoboeken, toegekend door Test Aankoop op basis van vergelijkende en onafhankelijke testresultaten en analyses.

We maken het ook zo eenvoudig mogelijk voor onze klanten om van hun foto’s te genieten door op onze website de creatie van een product zo simpel mogelijk te houden. Zo besteden we veel aandacht aan de snelheid van onze websites, de toegankelijkheid via alle mogelijke toestellen (smartphone, tablet, laptop, pc), en zorgen we voortdurend voor uitbreiding van zowel onze producten, als onze stijlen en modellen binnen de productcategorieën, zodat je zeker iets naar je smaak vindt.

We zijn pas tevreden als we een glimlach op je gezicht hebben getoverd bij het herontdekken van je foto’s of persoonlijke teksten en quotes op allerlei producten.
Daarom vinden we dat onze producten niet alleen leuk moeten zijn om te maken (bij ons geen menu’s, geen te installeren software of moeilijke keuzes); ze moeten ook fijn zijn om te krijgen en te delen. We inspireren je ook graag om méér uit je foto’s te halen. Dit doen we niet alleen via het steeds ruimer aanbod van onze producten, maar ook door onze blog waar je heel wat creatieve ideeën, tips & tricks en veel inspiratie kan vinden.

De grootste keuze aan (foto)producten
Op de smartphoto-website kan je maar liefst 500 verschillende producten terugvinden, die volledig gehost zijn op het Google Cloud
platform, wat onze schaalbaarheid verhoogt. Zo vangen we nog makkelijker de vele pieken tijdens het jaar op, en wordt de veiligheid van
de data optimaal verzekerd.

Elk jaar komen er gemiddeld 50 nieuwe producten bij, gaande van volledig nieuwe producten, tot nieuwe varianten op bestaande producten. Zo kan je een themafeest organiseren waarbij de kaartjes, bedankjes en de versiering in eenzelfde design en thema zijn gepersonaliseerd.
In 2022 werd de productcategorie ‘Smart2Give – Personaliseerbare geschenkboxen’ verder uitgebreid, met intussen reeds de keuze uit de volgende pakketten: het cadeaupakket Apero Gin (alcoholisch of niet-alcoholisch), het cadeaupakket Granola, het cadeaupakket Bubbels, drie varianten van het cadeaupakket Relax (mosgroen, katoengroen of terracotta), het cadeaupakket BBQ, het verwenpakket Bad en het cadeaupakket Whisky. Iedere geschenkdoos bevat 1 product dat
volledig naar eigen wens kan gepersonaliseerd worden, zoals ginglazen, champagneglazen, voorraadpotten bij het ontbijtpakket, een schort bij
het BBQ-pakket, een toilettasje bij het verwenpakket Bad, of een glazen parfumverspreider bij de relaxboxen. Je kan natuurlijk gewoon een
cadeautje kopen, maar een cadeaupakket dat gepersonaliseerd is én helemaal klaar is om af te geven, is toch extra leuk!

Recent kende de categorie van communie- of lentefeestproducten een verdere uitbreiding met personaliseerbare producten voor zowel voor, tijdens als na het feest, met de mogelijkheid volgens eenzelfde thema te personaliseren: uitnodigingen, tafeldecoratie en andere versieringen, een gastenboek, een kleine attentie als bedankje voor de gasten, aandenkens voor de meter en peter, …
Er worden niet alleen steeds nieuwe producten gelanceerd, maar ook steeds nieuwe themadesigns die men kan gebruiken in onze webshop bij heel wat diverse populaire producten.
Smartphoto, als innovatief e-commercebedrijf, evolueert ook mee met de nieuwe ontwikkelingen in technologie, en lanceerde eind 2022 het innovatieve product waarbij het lijkt of een geschenk tot leven komt door het toevoegen van een videoboodschap via ‘Augmented Reality’ (AR) tijdens het bestelproces op de webshop. De ontvanger kan dan na de installatie van de ‘smartmotion’-app van smartphoto op zijn smartphone, de camera op de gepersonaliseerde zijde van het cadeau richten, en zo de video tot leven laten komen op het cadeau.

Oeps, “taalvoutje” gemaakt?
Gratis herdruk. Zo ver gaan we!

We zijn pas tevreden als onze klant tevreden is; dus zelfs als hij/zij een typefoutje gemaakt heeft, een woord is vergeten in de tekst, of per ongeluk de foute foto’s heeft geselecteerd, kan de klant het bestelde product gratis opnieuw maken dankzij onze smartgarantie!

Omdat jouw product exact moet zijn zoals jij het je had voorgesteld. Je hebt ons je mooiste herinneringen toevertrouwd, dan wil je natuurlijk het best mogelijke product als resultaat. Indien je onverhoopt toch niet 100% tevreden bent met je bestelling, zorgen wij ervoor dat je dat wel kan zijn.

Snelle levering
We staan ook in voor de snelste levering: je foto’s worden doorgestuurd naar onze printers van zodra je jouw bestelling plaatst. Dankzij
onze centrale locatie in België kunnen we je pakje uiterst snel op de post doen zodat het je in recordtijd bereikt, en jij ervan kan genieten.

Elk product is uniek en wordt geproduceerd in gemiddeld 48 uren. Zo versturen we meer dan 2 miljoen pakjes per jaar, met op topdagen in
de eindejaarsperiode wel 40 000 stuks! We leveren bliksemsnel in heel Europa, binnen enkele dagen na productie.

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we last minute nog op zoek moeten naar een geschenk. Als er maar weinig tijd over is voor het bedenken van een gepersonaliseerd cadeautje, kiezen we al snel een minder origineel geschenk. In principe is daar niets mis mee, maar het kan ook anders! Smartphoto biedt jou de mogelijkheid om vandaag een mooi gepersonaliseerd geschenk te ontwerpen, en het morgen al in de brievenbus te ontvangen!
Zowel het aantal landen, als het aantal producten met de mogelijkheid tot een supersnelle levering ‘Vandaag besteld, morgen in huis’, wordt verder uitgebreid. We slaagden erin om niet minder dan 125 verschillende producten binnen 1 dag thuis aan te bieden. Wetende dat elk product individueel gemaakt wordt voor onze klanten vooraleer deze kunnen worden verzonden, mag dit een heus huzarenstukje worden genoemd.

Een echt e-commercebedrijf
Smartphoto is een innovatief e-commercebedrijf.

Zo behoren we tot de top 10 e-commercebedrijven in België (over alle sectoren heen). Bovendien wonnen we 4 keer op rij de BeCommerce
Award Best Website in onze categorie, en in 2021 vielen we opnieuw in de prijzen en mochten we de BeCommerce Advertising Award in
ontvangst nemen. In 2022 waren we bovendien voor de vijfde keer op rij winnaar van een SafeShops Award.

In Europa zitten we in de top 5 foto e-commerce met meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per maand, met pieken tot 2 miljoen.
Om nog dichter bij onze klanten te staan, hebben we lokale teams in Hengelo, Pratteln en Malmö voor de klantendienst en de marketing.
In enkele jaren zijn we van prints naar een full e-commercesite overgegaan. De markt waarin we actief zijn, is geëvolueerd van ‘afdrukken die je moest laten maken’ in het analoge tijdperk, naar ‘afdrukken als toegevoegde waarde’ voor onze klanten.

De klanten bestellen ook steeds meer via hun mobiele toestellen; in sommige landen is dit intussen zelfs meer dan de helft! Dat is alleen
mogelijk door onze sterke focus op mobiel, zowel wat de websites als de productontwikkeling betreft.

In 2022 werd de mobiele creator verder verbeterd, waardoor je op je smartphone eenvoudig je product kan personaliseren en bestellen, zonder dat je vastloopt of problemen ondervindt. Zo kan je zelfs via je smartphone een puzzel personaliseren.
De drie pijlers waarop we onze toekomst verder uitbouwen, zijn: steeds mobieler, nog meer gepersonaliseerd en een nog snellere levering.

Ook in 2023 blijven we verder kijken om dit alles zo optimaal en kostenefficiënt mogelijk te laten verlopen. Hierbij blijft de kwaliteit van je product essentieel, en dat is iets wat we bij smartphoto heel serieus nemen. Het zorg dragen voor elk product als een uniek exemplaar, is iets wat er bij onze productiemedewerkers
ingebakken zit. Door de bijkomende fabriek die sinds het derde kwartaal van 2020 operationeel is, kunnen we investeren in een state-of-the-artmachinepark.
Na de investeringen in 2021 in nieuwe printers en machines om je producten in de beste kwaliteit te printen, te verpakken en bij je thuis te leveren, werd er in 2022 geïnvesteerd in enkele machines om producten met nieuwe mogelijkheden, zoals laseren, graveren en borduren, te kunnen aanbieden. Daarnaast werd er ook geïnvesteerd in co-bots die de werknemers in de productie helpen met de uitvoering van repetitieve handelingen en het sorteren van producten, wat het werkproces vergemakkelijkt en versnelt.

De klant meer centraal, en smartphoto steeds menselijker in deze digitale wereld
We zijn een emotioneel bedrijf, we ‘werken’ met fotoproducten en we zijn gepassioneerd. We geloven in de kracht van dialoog met jou, onze klant, en we willen steeds beter aan je wensen tegemoetkomen.
Bij smartphoto is glimlachen de kern van ons bestaan. Wij streven naar gelukkige klanten, een doel dat we enkel kunnen bereiken door gelukkige medewerkers. Wij zijn een menselijk bedrijf, zonder grote luidruchtige acties. Een bedrijf waar waarde wordt gehecht aan direct contact met onze klanten, en waar we onze collega’s waarderen. Via onze ‘smile by smile’-aanpak, moedigen we iedereen aan om een glimlach te toveren op alle gezichten.

In 2022 mocht smartphoto group zich voor de tweede keer een Great Place To Work® noemen! Smartphoto group, waaronder ook naYan en de buitenlandse teams, voldoet aan de hoge normen voor wat een goede werkplek onderscheidt, en heeft, na een grondige evaluatie, opnieuw de certificering Great Place To Work® gekregen. Dit toont aan dat onze medewerkers duidelijk de vele acties rond duurzaam ondernemen en het klimaat, onze inzet om de verbondenheid tussen de collega’s te behouden en te verhogen, en de informele en dynamische werkomgeving met aandacht voor een optimaal evenwicht tussen werk en privé, weten te appreciëren. Dit kadert ook allemaal binnen onze ESG-strategie.

Door het analyseren van onze NPS (Net Promoter Score) meten we wat jij als klant echt wil, en weten we waar we nog een tandje kunnen bijsteken. We lezen namelijk aandachtig alle opmerkingen die jullie maken, zodat we daar iets aan kunnen verhelpen. Dat is de echte kracht van verbetering!
Bovendien geven de vele positieve reacties ons de bevestiging dat we iets goed doen bij smartphoto. Dat we er in slagen om mensen een stukje dichter bij elkaar te brengen wanneer zoveel andere dingen 
in de wereld ons lijken te verdelen.

 

De wereld van naYan

NaYan, gevestigd te Ardooie, België, is één van de marktleiders in e-commercedistributie in Europa door het aanbieden van een unieke ‘E-commerce as a Service’ (EaaS) voor internationale merken op zoek naar groei, en de verkoop aan bedrijven van persoonlijke geschenkpakketten met chocolade, alcohol, fruit of bloemen via websites als Gift.be en GiftsforEurope.com. De operationele activiteiten bestaan dus hoofdzakelijk uit B2B (Business-to-Business).

Door de samenvoeging van de bedrijfsactiviteiten van naYan met smartphoto wordt de kennis van de markt van geschenken, de klantgerichtheid en de e-commerce knowhow van naYan gecombineerd met de kennis van smartphoto op het gebied van consumenten, technologie, marketing, en productie van gepersonaliseerde producten. De combinatie van deze sterktes laat toe om smartphoto als groep naar een nieuw niveau te brengen.

Bij naYan vormen we een internationaal team van omnichannel specialisten, dat toegewijd is om merken te helpen direct aan hun eindconsumenten te verkopen. Als een ondernemend en ambitieus team, gebruiken we onze kennis en ervaring om data-gedreven, duurzame en winstgevende groei te genereren voor de merken met wie we samenwerken.

In een wereld die steeds complexer wordt, is ons bedrijfsmodel verfrissend eenvoudig: wij groeien alleen als jij groeit. Ons model stelt ons in staat digitale marketing-, verkoop- en klantenserviceoplossingen te bouwen en te beheren voor vooraanstaande consumentenmerken. Door de juiste mensen, technologie en operationele processen te combineren, bieden wij merken een directe toegang tot hun klanten, via elk kanaal, en op een volledig schaalbare manier.

Zo is naYan ook een ervaren partner in het lanceren, beheren en laten groeien van marktplaatsen voor multinationale merken, met een speciale expertise in grensoverschrijdende verwerking, meertalige klantenservice en copywriters, in-house marketeers, tot ervaring in het leveren van Brexit-oplossingen voor merken.
Naast deze ‘E-commerce as a Service’, bieden we, via Gift.be en GiftsforEurope.com, bedrijven ook bijkomende diensten aan zoals individuele of gegroepeerde levering van grote hoeveelheden geschenken, personalisering van verpakkingen, geschenken en complete getrouwheidscampagnes voor klanten of medewerkers, en versturen deze in België of over heel Europa.
Hoe kun je beter tonen dat je om je werknemers, klanten en relaties geeft, dan met een onvergetelijk en persoonlijk cadeau?

Ons team van specialisten is continu op zoek naar nieuwe ideeën om onze klanten buitengewone ervaringen te kunnen bieden. Ze volgen de markttrends op de voet en gaan continu op zoek naar innoverende geschenkideeën.
We willen namelijk niets minder dan de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Naast ons uitgebreid assortiment geschenkpakketten, bieden we ook relatiegeschenken, al dan niet gepersonaliseerd, op maat aan. Zo kan je zelf een pakket samenstellen volgens jouw wensen en budget. Als extraatje kunnen wij elk geschenk verpakken met een gepersonaliseerd lint en ‘gift message’ met jouw bedrijfslogo. Ons merkenaanbod, gaande van bekende, gevestigde merken tot rijzende sterren, van internationaal tot lokaal, garandeert een premium en verrassende productervaring.
Dankzij onze persoonlijke aanpak en excellente service zijn wij een unieke speler op de markt.