Kernactiviteiten

De wereld van smartphoto
We willen dat iedereen opnieuw plezier beleeft aan zijn familiefoto’s.
Onze missie is pas geslaagd als het je lukt om je foto’s om te toveren tot unieke persoonlijke producten zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen.
We zijn gepassioneerd om dit voor iedereen zo toegankelijk mogelijk te maken. Elke dag gaan we op zoek naar betere oplossingen zodat je op andere en leuke manieren van je foto’s kan genieten, of van je favoriete producten die je met een leuke tekst of quote persoonlijk hebt gemaakt.

Kortom, we helpen sociaal actieve jonge mama’s en families om betaalbare gepersonaliseerde producten te maken van hoge kwaliteit, via slimme en eenvoudige apps en websites.

smart.simple.smile
We zijn gepassioneerd door je foto’s!
Elke dag opnieuw proberen we slimme manieren te vinden om je te helpen het maximum te halen uit die speciale momenten in het leven.

Dat betekent dat onze producten betaalbaar moeten zijn, van hoge kwaliteit en vooral oplossingen moeten bieden voor je dagelijkse vragen. Zo hebben we de Familieplanner ontworpen die alle leden van je gezin in één oogopslag laat zien wie waar moet zijn.
En sinds mei 2020 kan je ook bij ons terecht voor het personaliseren van je eigen herbruikbare mondmaskers. Via de smartphoto creator kan een volledig eigen ontwerp of een leuke kindertekening worden toegevoegd.

We maken het ook makkelijk voor iedereen om van hun foto’s te genieten door zowel op onze website als in onze apps het ontwerp van je product zo eenvoudig mogelijk te maken. En toch heb je ontelbare mogelijkheden en ben je zeker dat het eindresultaat top zal zijn! Zo besteden we veel aandacht aan de snelheid van onze sites, de toegankelijkheid vanop alle mogelijke toestellen (smartphone, tablet, pc), en breiden we voortdurend
onze stijlen en modellen uit zodat je zeker iets naar je smaak vindt. Een mooi voorbeeld zijn onze populaire smartphone covers, echt iets om mee uit te pakken!

We zijn pas tevreden als we een glimlach op je gezicht hebben getoverd bij het herontdekken van je foto’s op allerlei fotoproducten.

Daarom vinden we dat onze producten niet alleen leuk moeten zijn om te maken (bij ons geen menu’s, te installeren software of moeilijke keuzes), ze moeten ook fijn zijn om te krijgen en te delen (onze categorie ‘Geschenken’ is de meest uitgebreide die je zal vinden).

De lockdown periode is voor niemand gemakkelijk, maar met foto’s hebben we duidelijk een manier gevonden om deze tijd samen door te komen. Je kan je foto’s gebruiken om op een creatieve manier in verbinding te blijven met je dierbaren of om er gewoon samen het beste van te maken.

Ook onze viervoeters zijn we in deze tijden zeker niet vergeten met leuke producten om ze naast het plaatsje in je hart, ook een mooie plaats te geven in je interieur.

Inspireren is voor ons zeer belangrijk, omdat we weten hoe druk je het hebt en hoe weinig tijd je kan of wil besteden aan het maken van producten.

Daarom is ons motto ‘smart.simple.smile’!

Oeps, “taalvoutje” gemaakt?
Gratis herdruk. Zo ver gaan we!

We hebben graag een tevreden klant, dus zelfs als je een typefoutje gemaakt hebt, maak je jouw product gratis opnieuw dankzij onze smartgarantie!
Omdat jouw product exact moet zijn zoals jij het je had voorgesteld. Zo eenvoudig is het!

Deze smartgarantie kwam het afgelopen jaar handig van pas voor de vele gezinnen waarvan het communie- of lentefeest van hun kinderen niet kon doorgaan op de geplande datum. Smartphoto biedt namelijk de garantie dat de uitnodigingen voor het feest maar één keer moeten betaald worden. Valt de datum van je feest toch in het water? Dan kan je steeds gratis nieuwe kaartjes bestellen!

Heb je vragen, suggesties of klachten over je smartphoto product of onze website? 

Ons team staat klaar om je te helpen op ‘www.smartphoto.be/nl/contacteer-ons’.

 

 

 

 

Snelle levering
We staan ook in voor de snelste levering: je foto’s worden doorgestuurd naar onze printers van zodra je jouw bestelling plaatst. Dankzij onze centrale locatie in België kunnen we je pakje uiterst snel op de post doen zodat het je in recordtijd bereikt. En voilà, je kunt ervan genieten.
Elk product is uniek en wordt geproduceerd in gemiddeld 48 uren. Zo versturen we meer dan 2 miljoen pakjes per jaar met op topdagen in de eindejaarsperiode wel 40.000 stuks!

We leveren bliksemsnel in heel Europa, binnen enkele dagen na productie.
In 2020 hebben we voor een groot aantal producten de mogelijkheid tot een supersnelle levering ingevoerd, ‘Vandaag besteld, morgen in huis’, en dit zowel in België als in Nederland. Een huzarenstukje als je weet dat we elk product individueel moeten maken voor onze klanten. Dit wordt in 2021 nog verder uitgebreid, zowel naar de landen toe als
naar het aantal producten.

Een echt e-commerce bedrijf

Smartphoto is een innovatief e-commerce bedrijf.

Zo behoren we tot de top 10 e-commerce bedrijven in België (over alle sectoren heen) en wonnen we 4 keer op rij de BeCommerce Award in onze categorie. In Europa zitten we in de top 5 foto e-commerce met meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per maand, met pieken tot 2 miljoen.
We hebben lokale teams in Hengelo, Muttenz en Malmö voor de klantendienst en de marketing, zodat we dicht bij onze klanten staan. De klanten bestellen ook steeds meer via hun mobiele toestellen; in sommige landen is dit intussen zelfs meer dan de helft! Dat is alleen mogelijk door onze sterke focus op mobiel, zowel wat de websites als de productontwikkeling betreft. In 2020 zijn we hier nog verder in gegaan, met de lancering van een “mobile first” editor voor gifts, en een verdere verbetering van de hele flow op de sites.

In enkele jaren zijn we van prints naar een full e-commerce site overgegaan met ondertussen meer dan 500 verschillende producten op de website, die volledig gehost zijn op het Google Cloud platform, wat onze schaalbaarheid verhoogt. Zo vangen we nog makkelijker de vele pieken tijdens het jaar op en wordt de veiligheid van de data nog verhoogd.
De drie pijlers waarop we onze toekomst verder uitbouwen, zijn dan ook: steeds mobieler, nog meer gepersonaliseerd en een nog snellere levering. In 2021 blijven we verder kijken om dit alles zo optimaal en kostenefficiënt mogelijk te laten verlopen.

Dit alles kunnen we uiteraard niet realiseren zonder de inzet van onze medewerkers. Bij smartphoto willen we dan ook dat iedereen in de beste omstandigheden kan werken. Om te luisteren naar hoe onze medewerkers zich voelen binnen ons bedrijf en binnen hun team lanceerden we een medewerkersbevraging die in samenwerking met Vlerick Business School en het Great Place To Work® Institute Belgium werd uitgevoerd. Smartphoto group nam voor de eerste keer deel en kreeg meteen het ‘Great Place To Work®’-certificaat toegekend als erkenning voor onze mensgerichte organisatiecultuur en tevredenheid van de medewerkers. We zijn dan ook erg trots om van bij deze eerste deelname door onze eigen werknemers bevestigd te worden als fantastische werkgever.

Na enkele maanden van verhuizen en uitgebreid testen, is sinds het derde kwartaal van 2020 ook ons extra productiegebouw volledig operationeel. Op slechts een paar kilometer van de reeds bestaande fabriek in Wetteren, hebben we er nu ook een gloednieuwe fabriek bij! Een steeds toenemende vraag naar gepersonaliseerde producten, gecombineerd met een sterk toenemend aanbod, deed ons uitkijken naar een nieuwe, extra locatie. Hierdoor hebben we letterlijk en figuurlijk meer ruimte voor onze huidige en toekomstige groei. We kunnen niet alleen alles beter positioneren in beide gebouwen, we plaatsen nu ook met gemak nieuwe machines op de productievloer, wat ons de mogelijkheid geeft om nog meer nieuwe producten te lanceren.

De klant meer centraal, en smartphoto steeds menselijker in deze digitale wereld.
We zijn een emotioneel bedrijf, we ‘werken’ met fotoproducten en we zijn gepassioneerd. We geloven in de kracht van dialoog met jou, onze klant, en we willen steeds beter aan je wensen tegemoetkomen.

Zo schrijven onze medewerkers op de klantendienst persoonlijke mails terug en tekenen ze met hun eigen naam. Want ze willen dat je weet dat we alles zullen doen om je te helpen. Bij ons werken er geen robots of machines, maar echte mensen!

En af en toe sturen we een bloemetje of een leuk kaartje naar onze klanten, gewoon omdat het kan en omdat we het zo fijn vinden dat ze bij ons klant zijn. Natuurlijk meten we ook wat je als klant echt wil en willen we weten waar we nog een tandje kunnen bijsteken. Zo hebben we onze NPS (Net Promoter Score) ingevoerd en lezen we aandachtig alle opmerkingen die jullie maken, zodat we daar iets aan kunnen verhelpen. Dat is de echte
kracht van verbetering!

Zo slagen we er ook steeds beter in om het aantal klanten te doen stijgen en, komen ook steeds meer klanten terug na hun eerste bestelling.