Kernactiviteiten

De wereld van smartphoto

Onze missie bij smartphoto is nog steeds het helpen van sociaal actieve jonge mama’s en families om betaalbare gepersonaliseerde producten van hoge kwaliteit te creëren en te geven, via slimme en eenvoudige websites.

We willen dat iedereen steeds weer plezier kan beleven aan zijn familiefoto’s. Onze missie is dan ook pas geslaagd als het jou lukt om je foto’s om te toveren tot unieke persoonlijke producten zonder dat je hiervoor veel moeite hoeft te doen. Inspireren is dus heel belangrijk voor ons, omdat we weten hoe druk iedereen het heeft, en hoe weinig tijd er overblijft om gepersonaliseerde producten te maken.

Daarom is ons motto ‘smart.simple.smile’, en gaan we elke dag op zoek naar betere oplossingen zodat je op andere en leuke manieren van je foto’s kan genieten, of van je favoriete producten die je met een toffe tekst of quote persoonlijk hebt gemaakt.

smart.simple.smile
We zijn gepassioneerd door je foto’s!

Elke dag opnieuw proberen we slimme manieren te vinden om je te helpen het maximum te halen uit die speciale momenten in het leven.

Dat betekent dat onze producten van hoge en betrouwbare kwaliteit moeten zijn, maar ook betaalbaar moeten blijven, en vooral oplossingen moeten bieden voor je dagelijkse noden.

We maken het ook zo makkelijk mogelijk voor iedereen om van hun foto’s te genieten door op onze website de creatie van je product zo eenvoudig mogelijk te maken. Zo besteden we veel aandacht aan de snelheid van onze websites, de toegankelijkheid via alle mogelijke toestellen
(smartphone, tablet, laptop, pc), en zorgen we voortdurend voor uitbreiding van zowel onze producten, als onze stijlen en modellen binnen de productcategorieën, zodat je zeker iets naar je smaak vindt.

We zijn pas tevreden als we een glimlach op je gezicht hebben getoverd bij het herontdekken van je foto’s of persoonlijke tekst en quotes op allerlei producten.

Daarom vinden we dat onze producten niet alleen leuk moeten zijn om te maken (bij ons geen menu’s, te installeren software of moeilijke keuzes), ze moeten ook fijn zijn om te krijgen en te delen. We inspireren je ook graag om méér uit je foto’s te halen. Dit doen we niet alleen via het steeds ruimer aanbod van onze producten maar ook door onze blog waar je heel wat creatieve ideeën, tips & tricks en veel inspiratie kan vinden.

De grootste keuze aan (foto)producten
Op de smartphoto website kan je maar liefst 500 verschillende producten terugvinden, die volledig gehost zijn op het Google Cloud platform,
wat onze schaalbaarheid verhoogt. Zo vangen we nog makkelijker de vele pieken tijdens het jaar op, en wordt de veiligheid van de data nog
verhoogd.

Elk jaar komen er gemiddeld 50 nieuwe producten bij, gaande van volledig nieuwe producten, tot nieuwe varianten op bestaande producten.

Zo werd in 2021 de nieuwe productcategorie ‘Smart2Give personaliseerbare geschenkboxen’ gelanceerd met intussen reeds de keuze uit verschillende pakketten: het cadeaupakket Apero Gin (alcoholisch of niet-alcoholisch), het cadeaupakket Granola, het cadeaupakket Bubbels,
en 2 varianten van het cadeaupakket Relax (katoen groen of terracotta). Iedere geschenkdoos bevat 1 product dat jij volledig naar eigen wens kan personaliseren, zoals ginglazen, champagneglazen, voorraadpotten bij het ontbijtpakket, of glazen parfumverspreider bij de relaxboxen. Je
kan natuurlijk gewoon een cadeautje kopen, maar een cadeaupakket dat je kan personaliseren én helemaal klaar is om te geven, is extra leuk!

Ook onze collectie aan cadeaus voor huisdieren werd in 2021 verder uitgebreid om mooie gepersonaliseerde accessoires voor dier en baasje te ontwerpen met je favoriete foto’s van je huisdier.

Er werden niet alleen nieuwe producten gelanceerd, maar ook een hele reeks nieuwe themadesigns die je kan gebruiken in onze webshop bij heel wat diverse populaire producten en uiteraard ook bij de nieuwste producten uit de dierenshop.

Oeps, “taalvoutje” gemaakt?
Gratis herdruk. Zo ver gaan we!

We hebben graag een tevreden klant, dus zelfs als je een typefoutje gemaakt hebt, maak je jouw product gratis opnieuw dankzij onze smartgarantie!
Omdat jouw product exact moet zijn zoals jij het je had voorgesteld. Je hebt ons je mooiste herinneringen toevertrouwd, dan wil je natuurlijk het best mogelijke product als resultaat. Indien je onverhoopt toch niet 100% tevreden bent met je bestelling, zorgen wij ervoor dat je dat wel kan zijn.

Wij zijn namelijk pas tevreden als jij dat ook bent!

Snelle levering
We staan ook in voor de snelste levering: je foto’s worden doorgestuurd naar onze printers van zodra je jouw bestelling plaatst. Dankzij onze
centrale locatie in België kunnen we je pakje uiterst snel op de post doen zodat het je in recordtijd bereikt, en jij ervan kan genieten.

Elk product is uniek en wordt geproduceerd in gemiddeld 48 uren. Zo versturen we meer dan 2 miljoen pakjes per jaar met op topdagen in de eindejaarsperiode wel 40.000 stuks! We leveren bliksemsnel in heel Europa, binnen enkele dagen na productie. 

Het overkomt ons allemaal wel eens dat we last minute nog op zoek moeten naar een geschenk. Als er maar weinig tijd over is voor het bedenken van een gepersonaliseerd cadeautje, kiezen we al snel een minder origineel geschenk. In principe is daar niets mis mee, maar het kan ook anders! Smartphoto biedt jou de mogelijkheid om vandaag een mooi gepersonaliseerd fotogeschenk te ontwerpen, en het morgen al in de brievenbus te ontvangen!

In 2021 hebben we zowel naar het aantal landen toe, als naar het aantal producten, deze mogelijkheid tot een supersnelle levering, ‘Vandaag besteld, morgen in huis’, verder uitgebreid.
We slaagden erin om niet minder dan 48 verschillende producten binnen 1 dag thuis aan te bieden. Wetende dat elk product individueel moet gemaakt worden voor onze klanten vooraleer deze kunnen worden verzonden, mag dit een heus huzarenstukje worden genoemd. En in 2022
zetten we deze trend uiteraard gewoon verder!

Een echt e-commercebedrijf
Smartphoto is een innovatief e-commercebedrijf.

Zo behoren we tot de top 10 e-commercebedrijven in België (over alle sectoren heen).

Bovendien wonnen we 4 keer op rij de BeCommerce Award Best Website in onze categorie, en in 2021 vielen we opnieuw in de prijzen en mochten we de BeCommerce Advertising Award in ontvangst nemen. Ook waren we in 2021, voor de vierde keer op rij, winnaar van een SafeShops Award.

In Europa zitten we in de top 5 foto e-commerce met meer dan 1 miljoen unieke bezoekers per maand, met pieken tot 2 miljoen.

We hebben lokale teams in Hengelo, Pratteln en Malmö voor de klantendienst en de marketing, wat ons toelaat om dicht bij onze klanten te staan.

In enkele jaren zijn we van prints naar een full e-commerce site overgegaan. De markt waarin we actief zijn, is geëvolueerd van ‘afdrukken die je moest laten maken’ in het analoge tijdperk, naar ‘afdrukken als toegevoegde waarde’ voor onze klanten.

De klanten bestellen ook steeds meer via hun mobiele toestellen; in sommige landen is dit intussen zelfs meer dan de helft! Dat is alleen mogelijk door onze sterke focus op mobiel, zowel wat de websites als de productontwikkeling betreft.

Een van de grote verbeteringen in 2021 is een sterk verbeterde mobiele creator, waardoor je op je smartphone eenvoudig je product kan personaliseren en bestellen, zonder dat je vastloopt of problemen ondervindt. Zo kan je zelfs via je smartphone een puzzel personaliseren.

De drie pijlers waarop we onze toekomst verder uitbouwen, zijn: steeds mobieler, nog meer gepersonaliseerd en een nog snellere levering. In 2022 blijven we verder kijken om dit alles zo optimaal en kostenefficiënt mogelijk te laten verlopen.

Hierbij blijft de kwaliteit van je product essentieel, en dat is iets wat we bij smartphoto heel serieus nemen. Het zorg dragen voor elk product als een uniek exemplaar, is iets wat er bij onze productiemedewerkers ingebakken zit.

Door de bijkomende fabriek die sinds het derde kwartaal van 2020 operationeel is, kunnen we investeren in een state-of-the art machinepark. Dat hebben we dan ook in 2021 meer dan ooit gedaan. We investeerden in nieuwe printers en machines om je producten in de beste kwaliteit te printen, te verpakken en bij je thuis te leveren.

Onze verpakkingen kregen ook een nieuwe look waardoor we alle producten op een herkenbare wijze kunnen versturen. En een nieuwe verpakkingsmachine zorgt er voor dat de nieuwe verpakkingen steeds naar grootte van het product worden aangepast zodat we deze ook op een
duurzame wijze kunnen versturen. Bovendien zijn de nieuwe verpakkingen extra stevig voor een veilig transport.

De klant meer centraal, en smartphoto steeds menselijker in deze digitale wereld
We zijn een emotioneel bedrijf, we ‘werken’ met fotoproducten en we zijn gepassioneerd. We geloven in de kracht van dialoog met jou, onze klant, en we willen steeds beter aan je wensen tegemoetkomen.

Bij smartphoto is glimlachen de kern van ons bestaan. Wij zijn geobsedeerd door tevreden klanten. En als een ‘Great Place to Work’ streven wij naar gelukkige medewerkers. Wij zijn een menselijk bedrijf, zonder grote luidruchtige acties. Een bedrijf waar waarde wordt gehecht aan direct contact met onze klanten, en waar we onze collega’s waarderen. Zo zorgen we voor het brengen van een glimlach van de ene mens naar de andere, ‘smile by smile’.

Door het analyseren van onze NPS (Net Promoter Score) meten we wat jij als klant echt wil, en weten we waar we nog een tandje kunnen bijsteken. We lezen namelijk aandachtig alle opmerkingen die jullie maken, zodat we daar iets aan kunnen verhelpen. Dat is de echte kracht van verbetering!
Bovendien geven de vele positieve reacties ons de bevestiging dat we iets goed doen bij smartphoto. Dat we er in slagen om mensen een stukje dichter bij elkaar te brengen wanneer zoveel andere dingen in de wereld ons lijken te verdelen.

 

De wereld van Nayan

Op 2 december 2021 verwierf smartphoto group 100% van de aandelen van Frucon² NV. Het bedrijf, opererend onder de merknaam Nayan, is gevestigd te Ardooie, België, en is één van de marktleiders in e-commercedistributie in Europa door het aanbieden van een unieke ‘e-commerce as a service’ (EAAS) voor internationale merken op zoek naar groei, en de verkoop aan bedrijven van persoonlijke geschenkpakketten met chocolade, alcohol, fruit of bloemen via websites als Gift.be en GiftsforEurope.com. De operationele activiteiten bestaan dus hoofdzakelijk uit B2B (Business-to-Business).

Door de samenvoeging van de bedrijfsactiviteiten van Nayan met smartphoto wordt de kennis van de markt van geschenken, de klantgerichtheid en de e-commerce knowhow van Nayan gecombineerd met de kennis van smartphoto op het gebied van consumenten, technologie, marketing en productie van gepersonaliseerde producten. De combinatie van deze sterktes laat toe om smartphoto als groep naar een nieuw niveau te brengen.
Bij Nayan vormen we een internationaal team van omnichannel specialisten, dat toegewijd is om merken te helpen direct aan hun eindconsumenten te verkopen. Als een ondernemend en ambitieus team, gebruiken we onze kennis en ervaring om data-gedreven, duurzame en winstgevende groei te genereren voor de merken met wie we samenwerken.

In een wereld die steeds complexer wordt, is ons bedrijfsmodel verfrissend eenvoudig: wij groeien alleen als jij groeit. Ons model stelt ons in staat digitale marketing-, verkoop- en klantenserviceoplossingen te bouwen en te beheren voor vooraanstaande consumentenmerken. Door de juiste mensen, technologie en operationele processen te combineren, bieden wij merken een directe toegang tot hun klanten, via elk kanaal, en op een volledig schaalbare manier.

Naast deze ‘e-commerce as a service’, bieden we via Gift.be bedrijven ook bijkomende diensten aan zoals individuele of gegroepeerde levering van grote hoeveelheden geschenken, personalisering van verpakkingen en geschenken en complete getrouwheidscampagnes voor klanten of medewerkers, en versturen deze in België of over heel Europa.

Ons team van specialisten is continu op zoek naar nieuwe ideeën om onze klanten buitengewone ervaringen te kunnen bieden. Ze volgen de markttrends op de voet en gaan continu op zoek naar innoverende geschenkideeën.

We willen namelijk niets minder dan de verwachtingen van onze klanten overtreffen. Naast ons uitgebreid assortiment geschenkpakketten, bieden we ook relatiegeschenken op maat aan. Zo kan je zelf een pakket samenstellen volgens jouw wensen en budget. Als extraatje kunnen wij elk geschenk verpakken met een gepersonaliseerd lint en gift message met jouw bedrijfslogo. Dankzij onze persoonlijke aanpak en excellente service zijn wij een unieke speler op de markt.